Τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή υπερασπίζονται για μια ακόμα φορά οι «υποστηρικτές της Κιβωτού» που διατηρούν το παλαιό προφίλ της ΜΚΟ στο Facebook.
Μέσα από τη νέα τους ανάρτηση δίνουν τις δικές τους «απαντήσεις» στα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τις οικονομικές κινήσεις της «Κιβωτού του Κόσμου», τις δωρεές, τα περιβόητα «κουτιά», τη βοήθεια που λάμβανε από το κράτος, αλλά και τις αποκαλύψεις για πώληση των ρούχων που δίνονταν για τα παιδιά.
Όπως σημειώνουν, η «Κιβωτός» δεν έλαβε ποτέ κρατική επιχορήγηση, καθώς η προγραμματισμένη βοήθεια ύψους 50.000 ευρώ ακυρώθηκε.
Η ενίσχυση αυτή «πάγωσε» έπειτα από τις καταγγελίες του 19χρονου για ασέλγεια.
Παράλληλα, χαρακτηρίζουν ψευδείς τις καταγγελίες για τα χρήματα από τα κουτιά της «Κιβωτού» σε εκδηλώσεις και κηδείες.
Σύμφωνα με τους «υποστηρικτές της Κιβωτού» πάντα γινόταν καταμέτρηση των χρημάτων και στέλνονταν οι σχετικές αποδείξεις στους δωρητές.
Διαβάστε την ανάρτηση:
«4η ανάρτηση:
(Κρατική επιχορήγηση – Δωρεές σε είδος – Κουτιά σε μαγαζιά και τελετές-Αποθήκες).
-Η Κιβωτός δεν λάμβανε κρατικά κονδύλια βασιζόταν σε ιδιωτικές χορηγίες και εθελοντικές πρωτοβουλίες.
(Τελευταία έλαβε μια χορηγία από το υπουργείο Οικονομικών με πρωτοβουλία του υπουργού (50.000€) για να φτιάξει δωμάτια covid-19 σε όλες τις δομές, η οποία έγινε ανάκληση μετά την υποτιθέμενη κατάθεση του 19χρονου (ας μην μπούμε σε ανάλυση για το ποιόν του, ο χρόνος θα μας το δείξει).
-Η οργάνωση δεχόταν όλες τις δωρεές εκτός από πράγματα που δεν είχε ανάγκη για παράδειγμα άμα κάποιος ήθελε να δωρίσει ένα μονό κρεβάτι αλλά η ανάγκη ήταν για κρεβάτι τύπου κουκέτας και ήδη στην αποθήκη είχε 10 μονά κρεβάτια δεν δεχόταν την δωρεά διότι δεν θα βοήθαγε στην καθημερινή λειτουργία παρά μόνο να αποθηκευτεί κάτι που δεν προτιμούσε η Κιβωτός, εάν κάποιος ήθελε να δωρίσει ρούχα ανδρικά αλλά δεν είχε άνδρες η οργάνωση καθώς βοηθούσε μητέρες με παιδιά δεν γινόταν δεκτή η προσφορά.
Μετά από 25 χρόνια λειτουργίας κάποια πράγματα ήταν δεδομένο ότι υπήρχαν στην αποθήκη μας ακόμα και παιδικά ρούχα-παιχνίδια-βιβλία είχαν καλυφθεί οπότε οι ανάγκες πλέον ήτανε συγκεκριμένες.
-Τα κουτιά σε μαγαζιά είτε σε τελετές μπαίναμε μετά από επιθυμία των ιδιοκτητών των καταστημάτων είτε μετα από επιθυμία συγγενών των κεκοιμημενων όπου ζητούσαν να υπάρχει κάποιος εκπρόσωπος και το γνώριζαν τα γραφεία τελετών τα οποία ερχόντουσαν σε επαφή με την Κιβωτό.
Στα καταστήματα η καταμέτρηση γινόταν όποτε έφερναν τα κουτιά στην οργάνωση ενώ στις τελετές γινόταν την επόμενη ημέρα μετά το τέλος της τελετής και στέλνανε και ενημέρωση προς την οικογένεια για τα ονόματα και το ποσό.
Εννοείται ότι έκοβαν αποδείξεις και στις δύο περιπτώσεις!!!
-Αποθήκες υπάρχουν μόνο για τα πράγματα που φυλάσσονταν για τις ανάγκες των δομών και δεν υπάρχει αποθήκη που κάνανε πώληση πραγμάτων είναι ψέμα αυτό που είπαν σε κάποιες εκπομπές και δείξανε αποθήκη που δεν ανήκει στην Κιβωτό με ρούχα όπου είχε ταμπέλες με τιμές.
Σύντομα θα σας ενημερώσουμε και για άλλα πράγματα όπως είχαμε πει από την αρχή σιγά-σιγά ότι μαθαίνουμε θα σας το κοινοποιούμε».