Νίκος Μπάμπαλος: «Ούτε ένα αδέσποτο σκυλάκι στην πόλη μας, σε όλα έχουμε βρει με τη βοήθειά σας ένα νέο σπίτι»
Ένα διαφορετικό μάθημα παρακολούθησαν τα παιδιά από δημοτικά σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα το Γραφείο Αστικής Πανίδας του Δήμου κάλεσε τους μαθητές στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» για να τους δείξει πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα, πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε ένα ζωάκι, τα οφέλη και τη χαρά που προσφέρει η συνύπαρξη με ένα ζώο στο σπίτι και τι πρέπει να κάνουμε στη συμβίωση μαζί του.
«Ένα από τα πολλά για τα οποία είμαι περήφανος που κάναμε στο Δήμο μας όλα αυτά τα χρόνια είναι που καταφέραμε να βρούμε ένα καινούργιο σπιτικό σε όλα τα αδέσποτα σκυλάκια που κυκλοφορούσαν, ή στην πορεία βρίσκαμε, στους δρόμους της πόλης. Είμαστε από τους λίγους δήμους ίσως που έχουν ένα τόσο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Γραφείου Αστικής Πανίδας. Θέλουμε να συνεχίσουμε στους ίδιους ρυθμούς να φροντίζουμε και να αγαπάμε τα ζώα. Σε αυτό λοιπόν πρέπει να μας βοηθήσετε όλοι γνωρίζοντας τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε. Στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα Ζώα, διαλέξαμε να μιλήσουμε στα παιδιά των δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου ακριβώς για να καλλιεργήσουμε αυτή την κουλτούρα από τις μικρές ηλικίες», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Δημήτρη Δημητρόπουλο, χάρη στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αδέσποτων που εφαρμόζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σήμερα στην πόλη δεν υπάρχει ούτε ένας αδέσποτος σκύλος αφού όλοι έχουν ενταχθεί στην ομπρέλα προστασίας του Δήμου μέσα από τις εξής κινήσεις: περισυλλογή, περίθαλψη, φιλοξενία και, εν τέλει, διάθεση προς υιοθεσία. «Η συντριπτική πλειοψηφία των σκυλιών που έχουμε φροντίσει έχουν υιοθετηθεί. Ελάχιστα έχουν απομείνει στον ξενώνα φιλοξενίας που διαθέτουμε, τα οποία μπορείτε και σας καλούμε να υιοθετήσετε μέσα από το πρόγραμμα του Δήμου», το μήνυμα του αντιδήμαρχου προς τα παιδιά. Παρόμοια προσπάθεια κάνει το Γραφείο Αστικής Πανίδας και για τις αδέσποτες γάτες της πόλης, η οποία όμως, λόγω της ιδιαιτερότητας στη, με γεωμετρική πρόοδο, αύξηση του πληθυσμού και τη δυσκολία στο να συλλέξεις μια γάτα, θέλει περισσότερη ένταση. Η υπεύθυνη του Γραφείου, Μαρίζα Χριστοφίδου, εξήγησε στα παιδιά τους μύθους και τις αλήθειες για το πώς αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα γατάκια της πόλης, ζητώντας τη βοήθεια όλων για να μπορέσει να ελεγχθεί ο πληθυσμός.