Χωρίς την παρουσία της συντρόφου του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα για την οποία το δικαστήριο είχε διατάξει τη βίαιη προσαγωγή της μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Με έγγραφο την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου ανέγνωσε έγγραφο με το οποίο η αστυνομία γνωστοποίησε στο δικαστήριο πως δεν εντόπισε την σύντροφο του Παύλου Φύσσα.
Σύμφωνα με το έγγραφο της αστυνομίας η μάρτυρας αναζητήθηκε σε επαρχιακή πόλη σε σπίτι συγγενικού προσώπου της αλλά δεν ανευρέθη ενώ αναζητήθηκε και στην Αττική αλλά επίσης δεν εντοπίστηκε.
Ο μη εντοπισμός της συντρόφου του δολοφονηθέντος μουσικού από τις αστυνομικός αρχές προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου που επισήμανε ότι πρόκειται για «θέμα ουσίας» μιλώντας για «εμπαιγμό».
Καταθέτει ο φίλος του Φύσσα
Στο δικαστήριο καταθέτει σήμερα ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Μιχάλης Ξυπόλητος.
Ο μάρτυρας πήγε και βρήκε τον 34χρονο μουσικό στην καφετέρια Κοράλλι και στη συνέχεια όταν σηκώθηκαν να φύγουν είδε άτομα να μαζεύονται γύρω από το χώρο που είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητα τους.
«Είδα κάτι άτομα με μαδέρια που χτυπούσαν με αυτά τον προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου» τόνισε ο μάρτυρας.
Αυτό κράτησε περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια όπως περιέγραψε ο μάρτυρας αποφάσισαν να φύγουν. Όταν περάσανε απέναντι ο μάρτυρας περιέγραψε ότι έφτασαν και δύο μηχανές της ΔΙΑΣ ενώ ακούει «ελάτε εδώ κότες, θα σας σφάξουμε».
«Κότες βγείτε έξω»
Ο μάρτυρας είπε πως τότε άκουσε τον Παύλο Φύσσα να λέει «τρέχουμε τώρα, τρέχουμε».
«Τέσσερα άτομα αρχίσαμε να τρέχουμε προς την ίδια κατεύθυνση. Μπήκαμε σε πυλωτές να κρυφτούμε. Υπήρχαν μηχανάκια που περνούσαν στα στενά ψάχνοντας και φωνάζοντας »κότες βγείτε έξω»» τόνισε ο μάρτυρας.
Οι φίλοι του Παύλου Φύσσα κάλεσαν την αστυνομία. Όταν έφτασε το περιπολικό πέρασαν χειροπέδες σε εκείνους και τους οδήγησαν στο ΑΤ Κερατσινίου στον ίδιο χώρο με τον Ρουπακιά, ο οποίος στην αρχή νόμιζαν πως ήταν αστυνομικός. «Σε ένα γραφείο καθόταν ο Ρουπακιάς, τον περάσαμε για αστυνομικό. Του ζητήσαμε και άδεια να καθίσουμε και μας την έδωσε κιόλας. Μας ρώτησε εάν έγινε διαπληκτισμός, εάν είμαστε πολιτικοποιημένοι, τι έγινε, γιατί μας έφεραν εδώ. Ήταν πολύ άνετος. Η μόνη στιγμή που αγχώθηκε ήταν όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μάθαμε για Παύλο. Τότε ζήτησε να τον μεταφέρουν» περιέγραψε ο μάρτυρας.