«Τον Δεκέμβριο του 2019 συνολικά στην Ελλάδα διέμεναν 92.838 μετανάστες, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός είναι 21.245. Παράλληλα, οι δομές που λειτουργούσαν το 2019 ήταν 130, ενώ σήμερα 33. Αυτοί οι αριθμοί δεν μπορούν να διαψευστούν από κανέναν», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τρίτης.
Σε ερώτηση για το μεταναστευτικό και τη στάση της Γερμανίας, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε:
«Ευτυχώς για τη χώρα μας, στο εσωτερικό η μετανάστευση δεν αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών, διότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολούθησε μια εντελώς διαφορετική μεταναστευτική πολιτική και αυτό ενοχλεί όσους προσπαθούν να πυροδοτούν μια συζήτηση και να δημιουργήσουν ανησυχίες για την προώθηση της δικής τους ατζέντας. Εμείς θα συνεχίσουμε να φυλάμε τα σύνορά μας, μακριά από εκκρεμείς αιτήσεις, εφαρμόζοντας μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, δεν πρόκειται να μην εφαρμοστεί και το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης για το Άσυλο, στο οποίο πρωταγωνίστησε η Ελλάδα και δεν πρόκειται η Ελλάδα να κάνει δικό της το πρόβλημα μιας άλλης χώρας. Οι φήμες που λένε θα έρθουν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στη χώρα απέχουν πολύ από την πραγματικότητα».
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η χώρα μας να δεχθεί μετανάστες από το έδαφος της Γερμανίας, αναφέροντας πως υπάρχει διάκριση μεταξύ των εχόντων άσυλο που έχουν περισσότερες ελευθερίες στη μετακίνησή τους. Αναφορικά με τον φράχτη στον Έβρο, επανέλαβε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί κανονικά όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός.
«Τα νησιά μας έχουν δικαίωμα για ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα – Η Ελλάδα δεν θα βάλει ποτέ στο ζύγι ζητήματα εθνικής κυριαρχίας»
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, καθώς και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου εκπροσώπου Ομέρ Τσελίκ που χαρακτήρισε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια «προβοκάτορα», ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως ο κ. Δένδιας επανέλαβε πάγιες εθνικές θέσεις.
«Είναι δεδομένο πως τα νησιά μας έχουν δικαίωμα για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, η Ελλάδα δεν πρόκειται να βάλει ποτέ στο ζύγι ζητήματα κυριαρχίας, ούτε να συζητήσει αυτά που θεωρούμε “κόκκινες γραμμές”. Μην μπερδεύουμε τον διάλογο με την αφέλεια και μην ταυτίζουμε τον διάλογο με τη συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.