Την εμφάνισή τους έκαναν οι θρίπες, οι αφίδες και ο βοτρύτης στο φασολάκι θερμοκηπίου.
Οι θρίπες προκαλούν ζημιές με το να διαρρηγνύουν και να απομυζούν τα κύτταρα της επιδερμίδας των φύλλων προκαλώντας εσχαρώσεις (κατσάρωμα φύλλων), καρπών και ανθόροια.
Στο φασολάκι οι θρίπες είναι φορείς ιώσεων και προκαλούν μείωση της παραγωγής και της ποιότητας του προϊόντος.
Οι γεωπόνοι προτείνουν να γίνει ψεκασμός με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.
Αφίδες
Οι μελίγκρες είναι φορείς ιώσεων, προκαλούν ζημιές με την απομύζηση του χυμού των φυτών και με τα μελιτώματα που εκκρίνουν.
Συστάσεις: Να γίνει καταπολέμηση με επιτρεπόμενα για την καλλιέργεια φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.
Βοτρύτης
Την εμφάνισή του έκανε ο βοτρύτης στο φασολάκι θερμοκηπίου.
Ο βοτρύτης προσβάλει τα στελέχη τα φύλλα τα άνθη τους μίσχους και τους λοβούς της φασολιάς και προκαλεί νεκρωτικές κηλίδες και στη συνέχεια την εμφάνιση τεφράς εξάνθησης του παθογόνου πάνω στις προσβεβλημένες περιοχές.
Συνθήκες ανάπτυξης: Ο μύκητας αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες 1-30ο C. Με άριστη 18-23ο C και υψηλή σχετική υγρασία στο περιβάλλον του θερμοκηπίου(κακός αερισμός).
Καταπολεμηση:1)Μείωση της υγρασίας στο χώρο του θερμοκηπίου. Αυτό επιτυγχάνεται με αραιή φύτευση των φυτών πάνω στις γραμμές. Ο χώρος του θερμοκηπίου να αερίζεται καλά και οι αρδεύσεις να γίνονται τις πρωινές ώρες ώστε να γίνεται γρήγορη εξάτμιση του νερού από την επιφάνεια των φυτών.
2)Τήρηση της καλής υγιεινής στις καλλιέργειες. Οι καλλιέργειες να είναι απαλλαγμένες από νεκρούς φυτικούς ιστούς. Διετή ο άτρυτης εγκαθίσταται σε νεκρούς φυτικούς ιστούς που δημιουργούνται συνήθως από υπερβολική αζωτούχο λίπανση.
3)Η αντιμετώπιση της ασθένειας να γίνει αμέσως μετά την εμφάνιση της με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα.