Τη διαδρομή της σχέσης του με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία είπε ότι φαινόταν υποδειγματική μητέρα, μέχρι την ημέρα θανάτου της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας αναφέρθηκε στην κατάθεση του ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος σήμερα πια βρίσκεται απέναντι της σε διαφορετικό «στρατόπεδο» στο δικαστήριο διεκδικώντας από τη θέση της υποστήριξης της κατηγορίας την τιμωρία της μητέρας των παιδιών του.
«Συνάψαμε γρήγορα σχέση και αποφασίσαμε να κάνουμε παιδί, όπως και έγινε στις 31/10/2013 με τη Τζωρτζίνα μας. Ήταν πολύ καλή μητέρα, τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε όλους μας. Ήμασταν πολύ χαρούμενοι. Μετά γεννήθηκε η Μαρία Ελένη» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης και άρχισε να περιγράφει την περιστατικά που αφορούσαν Τζωρτζίνα.
Αμέσως μετά ο μάρτυρας περιέγραψε ένα τσακωμό με την κατηγορούμενη καταθέτοντας:
«Υπήρξε ένας τσακωμός με την κατηγορουμένη για μια εξωσυζυγική σχέση και δημιουργήθηκε ένας λεκτικός τσακωμός. Σε αυτό τον τσακωμό άκουγε η Τζωρτζίνα και πήρα το παιδί και το άλλαξα δωμάτιο. Επειδή εκείνη συνέχιζε και εγώ δεν ήθελα το παιδί μου να βλέπει τέτοια, της έριξα ένα χαστούκι. Έφυγα από το σπίτι. Μετά πληροφορήθηκα από την αδελφή της ότι το βρέφος μας είχε πρόβλημα. Το παιδί ήταν παγωμένο και η κατηγορούμενη του έκανε μαλάξεις. Πήγαμε στο νοσοκομείο και οι γιατροί μας ανακοίνωσαν ότι και το βρέφος μας απεβίωσε» είπε χωρίς να κρύβει τη συγκίνηση του.
Ο θάνατος της Ίριδας ήταν το καταλυτικό εκείνο γεγονός που τον οδήγησε να λάβει την απόφαση να γυρίσει πίσω στο σπίτι.
Το επόμενο κεφάλαιο της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη αφορούσε τα προβλήματα υγείας της Τζωρτζίνας. Οπως είπε ένα πρωί η σύζυγος του τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του είπε ότι η Τζωρτζίνα έκανε σπασμούς και πως ζητάει να πάει στο νοσοκομείο. «Όταν πήγα να το δω το παιδί, οτιδήποτε κι αν τη ρωτούσα κοίταζε τη μητέρα της για να μου απαντήσει. Επειδή ήταν περίοδος κόβιντ έπρεπε να μείνει μόνο ένας. Εμεινε η κατηγορούμενη. Τις επόμενες ημέρες δεν με άφηναν οι γιατροί να μπω. Δεν ξέρω τι είχε πει στους γιατρούς. Έβαλα το δικηγόρο μου να μιλήσει με τον δικηγόρο της για να με αφήσουν» σημείωσε.
Και συνεχίζοντας είπε. «Φεύγω το μεσημέρι και το απόγευμα με παίρνει η κατηγορούμενη και μου λέει «τρέχα το παιδί έμεινε». Πήγα και οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν. Τα κατάφεραν μετά από 55 λεπτά. Ήταν το τρίτο παιδί. Είχα χάσει τη γη κάτω από τα πόδια μου. Το παιδί επανήλθε όντας πια τετραπληγικό. Η κατηγορούμενη σαν μάνα αυτό που έδειχνε προς όλους ήταν υπόδειγμα. Δεν άφηνε τα παιδιά απεριποίητα ποτέ. Ήταν πάντα από πάνω τους».
«Στο ένα επεισόδιο της Τζωρτζίνας ,όπως είπε ήταν και εκείνος παρών. «Κατέβηκε μια γιατρός από τη ΜΕΘ και μου λέει δεν έχει τίποτα το παιδί, της λέω «τι πρέπει να πάθει το παιδί μου για να το πάτε στη ΜΕΘ». Την έβαλαν τελικά στη ΜΕΘ και μας έστειλαν σε άλλο νοσοκομείο για να κάνει εξέταση σε μηχάνημα που δεν είχε το Ρίο. Το παιδί επικοινωνούσε, έπιανε τα αστεία, έβλεπε τηλεόραση. Στο Αγλαΐα Κυριακου το παιδί κατάπεσε τελείως. Ειδικά την τελευταία μέρα δε μπορούσε να ανοίξει τα μάτια του καθόλου. Στις 29/1 ήμουν μέσα στο λεωφορείο στο Κιάτο κι όταν με πήρε η κατηγορούμενη, μου είπε ότι οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν το παιδί. Αυτά είναι τα πράγματα μέχρι και το θάνατο της Τζωρτζίνας μου» περιέγραψε στο δικαστήριο.
«Όφειλα να τη στηρίξω»
Θέλοντας να εξηγήσει την αλλαγή της στάσης του από την αρχή της υπόθεσης μέχρι σήμερα, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε: «Σαν μάνα των παιδιών μου, όφειλα να τη στηρίξω ως πατέρας. Δεν είχε δώσει κανένα δικαίωμα. Είχα μια ιατροδικαστική για ηπατική ανεπάρκεια και μια αγενεσία φλεβόκομβου».
Ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης έκανε λόγο για απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος των συγγενών του, ενώ αναφέρθηκε και στην περίοδο πριν τη σύλληψη της που συνομιλούσε με δημοσιογράφο για να μάθει την πορεία της έρευνας για τη Τζωρτζίνα.